آسانسور کششی
آسانسور کششی یکی از متداول ترین آسانسورهایی هستند که می توانند انتظارات شما را در هر ساختمانی برآورده کنند. آسانسور مانا به عنوان تیم بزرگ خدمات دهنده آسانسور می تواند تعمیر آسانسور کششی و سرویس آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.
برای نصب، سرویس و تعمیر آسانسور کششی همین حالا با ما تماس بگیرید: 02146130971
اولین استفاده از ابزارهای شبیه آسانسور کششی امروزی در روم باستان به منظور حمل بار، مصالح ساختمانی در ساخت و سازها استفاده می شد.
سپس استفاده از نیروی بخار آب برای بالا بردن اجسام در اتاقک هایی استفاده می شد که بعدها با فشار روغن تعویض شد و آسانسورهای هیدرولیک را پدید آورد سپس استفاده از نیروی اصطکاک بین سیم بکسل و قرقره برای بالا بردن اجسام بود که آسانسورهای کششی را به جهان معرفی کرد.
اجزا آسانسور کششی
- تابلو فرمان (controller)
- موتور (machine)، گاورنر (governor)
- سیم بکسل (ropes)
- کفشک راهنما (roller guide)
- برد سردر (door operator)
- کابین (car) و در کابین
- ورودی طبقه آسانسور (hoist way entrance)
- ریل راهنمای کابین (car guide rails)
- کابل های تراولینگ (traveling cables)
- ضربه گیر کابین (car buffer)
- فلکه گاورنر ته چاه (governor tension sheave)
- ضربه گیر قاب وزنه (counterweight buffer)
- ریل راهنمای قاب وزنه (counterweight guide rails)
- قاب وزنه (counterweight)
- پاراشوت (car safety device)
از مهمترین اجزا آسانسور کششی می باشند. البته نا گفته نماند که به منظور اتصال بخش های مختلف الکتریکی و فرمان پذیری سیم کشی زیادی انجام شده است.
مکانیسم و روش کار آسانسور کششی
استفاده از نیروی کشش یا اصطکاک بین سیم بکسل و قرقره (فلکه) برای بالا و پایین بردن اتاقک آسانسور خلاصه مکانیسم آن است.
در بیان ساده یک سر سیم به کابین و سر دیگر به وزنه متصل می شود و قرقره بین این دو است، این سیستم تمایل به برقراری تعادل دارد برای بالا و پایین بردن از نیروی خارجی استفاده می شود که در گذشته نیروی دست بود و امروزه نیروی برق است.
در آسانسورهای کششی امروزی قرقره با یک سیم بکسل به موتور الکتریکی و از سوی دیگر رابط بین کابین و وزنه وصل شده است. با شارژ الکتریکی هر کدام از وزنه یا کابین در ریل های مخصوص به خود جابجا می شوند و حرکت رو به بالا و پایین انجام می شود.